Aantal faillissementen in 2019 toegenomen

Voor het eerst neemt het aantal faillissementen weer toe. Het ondernemersklimaat wordt uitdagender. Dit meldt Taxlive.

In 2019 gingen bijna 4.000 bedrijven failliet. In vergelijking met 2018 betekent dit een stijging van 3,4%. Bedrijfsinformatiespecialist Graydon verwacht dat in 2020 dit percentage zal toenemen.

Sinds 2013 is het aantal faillissementen niet meer gestegen. Dit was aan het einde van de crisis. Hierna nam het aantal zelfs af, waarbij in 2018 een laagterecord werd bereikt.

Met name in de groot- en detailhandel kwamen de problemen voor, waarbij 855 bedrijven failliet gingen. Verder deden zich ook problemen voor in de bouwsector en in de zakelijke dienstverlening.

De sector met de grootste stijging faillissementen was de gezondheidszorg. Hierin steeg het aantal met ongeveer 20%. In het onderwijs was sprake van het tegenovergestelde, hier daalde dit aantal met ruim een vijfde.

Eerder publiceerde de KVK cijfers met betrekking tot het aantal ondernemingen in Nederland. Begin van dit jaar steeg het aantal zelfs naar boven de 2 miljoen ondernemingen. Daarnaast is nog verschillende informatie gepubliceerd over de ondernemingen in Nederland.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl