Het aantal startende ondernemers groeit in Nederland

Er komen steeds meer startende ondernemers in Nederland. In de eerste drie kwartalen van dit jaar is volgens de KvK een stijging van 10 procent in vergelijking met vorig jaar. Dit meldt Taxlive.

Hierbij komt deze stijging met name door het groeiend aantal zzp’ers. Uit de cijfers blijkt dat ongeveer 102 duizend voltijd zzp’ers zich hadden ingeschreven. Daarbij zijn er rond de 36 duizend parttime zzp’ers bijgekomen. Het aantal startende zzp’ers is hierdoor met bijna een kwart gestegen.

Het totaal aantal nieuwe ondernemingen bedroeg ongeveer 171 duizend ondernemingen. Hier zijn dus 138 duizend ondernemingen van zzp’ers. De KvK meldt dat dit in vijf jaar tijd de hoogste stijging is wat betreft startende ondernemers. In tegenstelling tot het grote aantal starters, was er ook een groot aantal gestopt met hun onderneming. Dit steeg met 1 procent. Dit waren namelijk rond de 92 duizend stoppers.

Laatst had het CBS ook een onderzoek gedaan met betrekking tot de in- en uitstroom van zelfstandigen.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl