Onderzoek: ondernemers, arbeidsongeschiktheid en de AOV

De helft van de ondernemers zonder een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) denkt dat de premie hiervoor hoger is dan dat deze daadwerkelijk is. Ben jij voorbereid op arbeidsongeschiktheid? Verzekeraar Reaal publiceerde de resultaten van een onderzoek onder mkb’ers, meldt Nu.nl.

Ongeveer de helft van de ondervraagde ondernemers beschikt niet over een AOV. Van degene die geen AOV hebben, denkt 44% dat een AOV maandelijks boven de € 300 kost.

Van de respondenten die aangaven dat zij wel een AOV hebben, betaalt ongeveer 13% minder dan € 100 per maand. Eén vijfde betaalt tussen de € 100 en € 200. Ongeveer een kwart betaalt tussen de €200 en € 300 per maand.

Meer dan de helft van de ondervraagde ondernemers geeft aan dat zij geen AOV hebben vanwege de kosten. Daarbij denkt zo’n 44% dat een AOV niet aftrekbaar is, terwijl deze dat voor de inkomstenbelasting wel zo is. Daarbij geeft een kwart van de ondernemers aan dat zij geen vertrouwen hebben in de verzekeraar. Keert hij bij arbeidsongeschiktheid dan ook daadwerkelijk uit?

Een AOV is natuurlijk niet het enige wat een zzp’er kan doen om een vangnet te voor arbeidsongeschiktheid. Zo zijn er ook over het hele land verschillende broodfondsen en nog meer alternatieven om dit (tijdelijk) op te vangen.

Het kabinet denkt erover na om een verplichte AOV in te voeren. Dit staat nog niet vast. Een groot deel van de zzp’ers ziet dit niet zitten en komen zelfs met alternatieven.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl