Autobranche: meer fiscale voordelen schone auto’s

Vier organisaties uit de autobranche pleiten voor meer fiscale voordelen op schone auto’s voor de consumenten en het bedrijfsleven. Hiertoe behoren BOVAG, ANWB, RAI Vereniging en de Vereniging van Nederlandse Automaatschappijen (VNA). Dit meldt Taxlive.

De organisaties uit de autosector willen meer fiscale voordelen op schone auto’s. Zo willen de organisaties dat de overheid de aanschafbelasting BPM verlaagt voor schone soorten auto’s. Hierbij bedoelen zij niet alleen elektrische auto’s, maar ook aan hybride auto’s en auto’s die op biofuels rijden.

Voor zzp’ers met een bestelauto is het al mogelijk om vrijstelling van BPM aan te vragen. Lees daar hier meer over. Als je over wil stappen op een (elektrische) lease-auto dan dien je goed op te letten wanneer je dit wil doen.

De organisaties uit de autobranche deden deze oproep toen zij het Klimaatakkoord ondertekenden. Bij het ondertekenen waren meerdere staatssecretarissen aanwezig. Daarbij willen zij dat de belastingmaatregelen niet te vaak veranderen. Ook willen zij dat de overheid verduidelijkt welke stimuleringsmaatregelen er hiervoor komen.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl