Bbz gaat per 1 januari 2020 veranderen

Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (Bbz) wordt eenvoudiger voor zzp’ers. Met ingang van 1 januari 2020 wordt de regelgeving namelijk op een aantal punten aangepast.

De Bbz is een regeling die ondernemers, die in (tijdelijke) financiële problemen zitten, helpt om hun onderneming te kunnen voortzetten tot het moment waarop zij geen bijstand meer nodig hebben. De uitkering vult het totale inkomen van jou en jouw partner aan tot het bijstandsbedrag die voor jullie geldt. Meer weten? Lees hier meer over de regeling.

Wat verandert er eigenlijk? Per 1 januari 2020 wordt de Bbz eenvoudiger, voor zowel zzp’ers die hier een beroep op doen als voor de gemeenten die deze uitvoeren. Daarbij verdwijnt de 55-plusregeling. Deze wordt dan afgebouwd. Daarbij geldt voor zzp’ers in de binnenvaart dat zij voortaan beroep moeten doen op Bbz in hun woongemeente en dus niet meer in een centrumgemeente. De wijzigingen zullen geen gevolgen hebben voor ondernemers die nu al van deze regeling gebruik maken. Tot slot kunnen ondernemers deze regeling niet meer met terugwerkende kracht aanvragen.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl