Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Bij elk bedrijf dat in aanraking komt met anderen is een risico op schade aanwezig. Voor de gemaakte schade bij anderen kan je aansprakelijk gesteld worden. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan hoge claims voorkomen. 

Als je bij een klant een dure vaas omstoot of per ongeluk koffie morst over zijn laptop, dan kan dat tot een hoog bedrag oplopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, het is dus verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) af te sluiten. Sommige opdrachtgevers stellen zelfs de eis dat je een AVB hebt afgesloten.

Waar je voor verzekerd bent is bij iedere verzekeringsmaatschappij anders. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen ben je wel verzekerd tegen schade die door jou is veroorzaakt, schade door jouw producten, schade aan materiaal die je huurt of leent, en schade aan gebouwen.

Je bent echter vaak niet verzekerd tegen het geven van verkeerd advies. Hiervoor heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) nodig.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering goed door te lezen. Het is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waar je wel en niet voor verzekerd bent.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl