Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen de financiële schade die jouw opdrachtgever lijdt door een door jou gemaakte beroepsfout waar jij aansprakelijk voor bent.

Het is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waar je wel en niet voor verzekerd bent. Bij de meeste verzekeringen ben je wel verzekerd tegen (financiële) schade als gevolg van een door jou gemaakte beroepsfout, het verlies van documenten die in jouw beheer zijn, en de kosten van verweer bij onterechte schadeclaims.

In de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je in de meeste gevallen niet verzekerd voor schade aan spullen of mensen. Hiervoor dien je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) te hebben. De kosten die je maakt om jouw werk opnieuw uit te voeren, de schade die je veroorzaakt door opzet of roekeloosheid, en de schade door vermogensconflicten zoals diefstal of fraude worden ook niet vergoed.

Het is overigens niet verplicht om een BAV af te sluiten, behalve in bepaalde beroepsgroepen.

Vergeet niet om goed de poliswaarden door te lezen. Het is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waar je wel en niet voor verzekerd bent.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl