Betalingstermijn van 60 dagen: onderzoek naar korter termijn

Vorig jaar werden de eerste stappen gezet om het betalingstermijn van 60 dagen terug te dringen naar een kortere periode. Het leek in het begin snel te gaan, maar ruim acht maanden later is er nog weinig vooruitgang geboekt. Dit meldt de Ondernemer.

Bedrijven mogen nog steeds 60 dagen doen over het betalen van een factuur. Voor kleine ondernemers is dit vaak een lange periode. Om deze reden luidde MKB-Nederland vorig jaar de noodklok voor een korter wettelijk betaaltermijn. Uit onderzoek van Graydon bleek dat in Nederland in 2018 de gemiddelde betaaltermijn 41,5 dagen was.

Per brief werd staatssecretaris Mona Keijzer verzocht om dit wettelijke betaaltermijn te verlagen naar de 30 dagen. Staatssecretaris Keijzer nam dit verzoek snel op. Het was dan ook de bedoeling dat er in de zomer van 2019 gekeken werd naar deze kwestie. Maar ondertussen is er nog steeds geen vooruitgang geboekt.

Volgens de woordvoerder van MKB-Nederland vindt het onderzoek, dat voor de zomer van 2019 gepland stond, dit kwartaal plaats. Het is dus de vraag wat de uitkomst van het onderzoek zal zijn. Of het betalingstermijn daadwerkelijk wordt teruggedrongen, is dus nog de onzeker. Voor de kleine leverancier zou een kortere betalingstermijn in ieder geval goed zijn.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl