Betonvlechter volgens rechtbank geen IB-ondernemer

Rechtbank Den Haag ziet een betonvlechter niet als  een IB-ondernemer. De rechtbank geeft hier meerdere redenen voor, meldt Taxlive.

Ten eerste heeft de betonvlechter maar één opdrachtgever waar hij werkzaamheden voor uitvoert. Daarnaast krijgt de betonvlechter instructies en wordt er toezicht gehouden op hem en zijn werkzaamheden. Ook sluit de opdrachtgever contracten af met andere bouwplaatsen.

De betonvlechter claimde in zijn IB-aangifte zelfstandigenaftrek en MKB-winstvrijstelling. De inspecteur was echter van mening dat hij geen winst geniet maar resultaat uit overige werkzaamheden. Naast eerder genoemde punten komt hierbij dat de rechtbank vindt dat hij niet genoeg investeert. Dit betekent dat hij geen ondernemersrisico loopt. De inspecteur krijgt gelijk van de rechtbank.

De Belastingdienst stelt onder andere de eisen continuïteit, ondernemersrisico, bedrijfsomvang en zelfstandigheid. Hierbij geldt ook dat elke situatie anders is. Wanneer ben je dan wel een zzp’er? Lees daar hier meer over.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl