Bijtelling privégebruik auto 2018

Iedereen kent het wel, bijtelling, maar wat zijn eigenlijk de regels rondom deze extra kostenpost. En wat betekent dat voor de ondernemer zonder personeel?

Wanneer is de bijtelling van toepassing?

Dit gebeurt wanneer je meer dan 500 kilometer privé rijdt met een auto die tot het ondernemingsvermogen behoort. Rijd je minder dan 500 kilometer privé? Zorg dan voor een goede en sluitende kilometeradministratie, want dit moet wel aantoonbaar zijn.

Hoe hoog is de bijtelling?

Het bijtellingspercentage is afhankelijk van de uitstoot van de auto. Voor 2018 gelden de volgende percentages:

Categorie CO2-uitstoot in gram per kilometer
4% bijtelling 0
22% bijtelling >0

 

In 2017 is het normale percentage van 25% naar 22% gegaan. Wanneer de auto voor het eerst vóór 2017 op naam is gesteld dan geldt de 25%.

Voor de bijtelling privégebruik auto 2019 zijn nieuwe regels van toepassing. Zo zijn er in 2019 bepaalde auto’s zonder CO2-uitstoot die gelden in het 4%-tarief. Het 4%-tarief geldt voor auto’s die rijden op waterstof. Bij nulemissie auto’s die niet rijden op waterstof geldt de bijtelling van het verlaagde tarief tot een cataloguswaarde van €50.000.

Beperkte houdbaarheid verlaagde bijtelling

Wanneer de auto in de verlaagde bijtellingspercentage (4%) valt dan geldt dat voor 60 maanden. Na afloop van de 60 maanden wordt het bijtellingspercentage direct aangepast aan de hand van de op dat moment geldende regels.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl