Veel oudere zzp’ers in de bouw zonder verzekering

Een derde van de zelfstandigen in de bouw verzekeren zich tegen ziekte of ongevallen. Vooral bouwvakkers boven de 45 hebben geen verzekering. Hoge premies spelen een belangrijke rol, maar ook verzekeringsmaatschappijen die weigeren om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten bij deze groep, zo meldt Trouw.

Bouwvakkers in de groep van boven de 45 heeft vooral problemen rondom het afsluiten van verzekeringen. Als zij een verzekering afsluiten dan betalen zij daar de hoofdprijs voor als gevolg van gezondheidsredenen. Om die reden worden verzekeringen afgesloten tot hun zestigste, na die tijd zijn zij dus onverzekerd.

Aantal onverzekerden neemt toe

Zeven jaar geleden was 43% van de zelfstandigen in de bouw nog verzekerd. Alleen door toename van het aantal zzp’ers in deze branche is ook het aantal onverzekerden toegenomen. Het aandeel verzekerden in de bouw van 30% lijkt veel in vergelijking met de 19% verzekerden onder alle zzp’ers, maar de groep bouwvakkers is vele malen kwetsbaarder.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl