Bouwbedrijf BAM krijgt klachten over zzp-contracten

Bouwbedrijf BAM schijnt sinds kort zzp-contracten te hanteren. In deze contracten staat dat het bouwbedrijf zzp’ers niet hoeft te betalen als de screeningsprocedure negatief is. Dit meldt de Telegraaf.

BAM wil alleen nog maar via bemiddelaars zzp’ers inhuren, waardoor deze contracten worden voorgelegd. Indien een zzp’er na de screeningsprocedure negatief uitvalt, dan betaalt BAM middels het contract de zzp’er niet. De screeningsprocedure kan wel vier weken duren. Dit betekent dat iemand na vier weken werkzaamheden te verrichten naar huis kan worden gestuurd, zonder ook maar een cent te ontvangen. Belangenorganisaties willen daarom in gesprek met BAM.

Volgens het bouwbedrijf kan de eerder genoemde situatie in het uiterste geval werkelijk gebeuren, maar daar is tot zover nog geen sprake van geweest. Daarbij zegt het bedrijf dat zij een bemiddelaar hebben ingezet om administratieve redenen en om aan de huidige wet- en regelgeving op het gebied van zzp’ers te voldoen.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl