Bpm vrijstelling voor zzp’ers met een bestelauto

Heb je een bestelauto en ben je zzp’er? Dan kan je in aanmerking komen voor vrijstelling van de bpm door middel van de ondernemersregeling. Je dient wel aan enkele voorwaarden te voldoen.

Wat is bpm?

Bpm staat voor Belasting Personenauto’s Motorrijwielen. Indien je in Nederland een personenauto, motor of bestelauto koopt of een importeert, dan betaal je bpm en mogelijk ook omzetbelasting.

Voorwaarden

De voorwaarden zijn dat je door Wet omzetbelasting 1968 artikel 7 wordt gezien als ondernemer en dat je de bestelauto voor meer dan 10% gebruikt voor jouw onderneming. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen. Je dient alsnog bpm te betalen wanneer:

  • je de bestelauto hebt omgebouwd tot personenauto.
  • je een bestelauto die jonger is dan 5 jaar aan een particulier verkoopt.
  • de onderneming stopt.

Als je de bestelauto aan een andere ondernemer verkoopt dan dien je gebruik te maken van de doorschuifregeling.

Indien je niet meer aan de voorwaarden voldoet en je wel een bestelauto hebt, dien je dat in dit formulier door te geven. Doe dit ook als jouw onderneming stopt of als je van jouw bestelauto een personenauto maakt. Bij het te weinig betalen of te laag aangeven van bpm, loop je kans op een naheffingsaanslag en een boete.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl