Rijksoverheid publiceert Brexit-tools voor ondernemers

De Rijksoverheid heeft een checklist en tools gepubliceerd waarmee ondernemers en zorginstellingen zich kunnen voorbereiden op de Brexit. De kans op een no-deal Brexit is nog steeds groot.

Uit recent onderzoek blijkt dat ruim 80% van de ondernemers al voorbereidingen hebben getroffen. Ongeveer de helft daarvan ziet wel belangrijke zaken over het hoofd. Met behulp van de tools hoopt de Rijksoverheid dat ondernemers zich beter kunnen voorbereiden op de Brexit. Ondernemers worden opgeroepen om uit te gaan van een no-deal Brexit. Op 31 oktober zal het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stappen.

De campagne bestaat uit enkele tools, namelijk:

  • Een Brexit-magazine, hierin staat onder andere een douane-checklist en een Brexit-to-do list.
  • Een website, brexitloket.nl, waarop een Track & Trace Tool beschikbaar is voor ondernemers. Hiermee kunnen ondernemers een virtueel transport ondernemer naar het Verenigd Koninkrijk en andersom. Krijg jij een pakketje of dienst het kanaal over?
  • Een impactscan, hier kun je zien welk effect de Brexit op jouw onderneming heeft.
  • Brexit Wake-up Calls, dit zijn podcasts met experts en andere ondernemers die hun ervaringen en tips met jou delen.

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om je aan te melden voor de Brexit-nieuwsbrief die elke twee weken wordt verzonden met daarin de laatste ontwikkelingen.

 

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl