Commissie Borstlap vraagt uitstel aan van rapport

Het kabinet heeft vorig jaar commissie Borstlap benoemd en gevraagd om uiterlijk 1 november 2019 de adviezen over de veranderingen in de arbeidsmarkt op te leveren. De commissie heeft nu echter uitstel aangevraagd. Dit meldt FNV Zelfstandigen.

Door dit uitstel vindt de oplevering van het rapport naar verwachting pas op 1 februari 2020 plaats. Minister Koolmees schrijft in een brief naar de kamer dat het werktempo van de commissie gelijk blijft.  Maar dat door de complexiteit van de arbeidsmarkt  de commissie een aantal maanden meer nodig heeft dan verwacht. Om deze reden is besloten om de oplevering van het rapport een paar maanden uit te stellen. Daarbij schrijft minister Koolmees dat de minister-president tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen heeft aangegeven dat het kabinet kort na de oplevering een reactie erop zal geven.

De commissie Borstlap onderzoekt de regulering van werk. Hierbij kijkt de commissie ook of deze regels nu en in de toekomst nog relevant zijn. Er wordt onder andere gekeken naar juridische regels voor vast en tijdelijk werk, arbeidsongeschiktheid, belastingen en zzp. De arbeidsmarkt verandert namelijk door de jaren heen. Zo is sprake van robotisering en platformisering. Daarbij heeft men andere wensen van de vormgeving van hun werk dan vroeger. Om deze reden dient de arbeidsmarkt te worden gereorganiseerd.

 

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl