Datalekken bij kleine bedrijven komen steeds meer voor

Datalekken komen steeds vaker voor bij kleine bedrijven. Sinds invoering van de AVG dienen datalekken te worden gemeld. Kleine ondernemers denken vaak dat dit bij hen niet gebeurt. Echter komen bij kleine ondernemers steeds vaker datalekken voor. Dit meldt Computable.

Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 36% van de kleine bedrijven een datalek heeft plaatsgevonden in dit jaar. Dit is 6% meer dan vorig jaar. Bij middelgrote en grote bedrijven is de stijging ongeveer 3%. De schade voor de gedupeerden die met een datalek wordt aangericht is onafhankelijk van de grootte van het bedrijf. Een klein bedrijf richt evenveel schade aan als een middelgroot of groot bedrijf. Het onderzoek is uitgevoerd bij 1138 bedrijven door beveiligingsexpert Kaspersky.

Een datalek kan verschillende gevolgen hebben. Het kan impact hebben op de bedrijfsprocessen, de reputatie van de onderneming en het kan financiële gevolgen hebben.

In het onderzoek komt ook naar voren dat ruim een derde van de bedrijven geen beleid rondom cyberbeveiliging hebben. Daarbij gebruiken bedrijven ook vaak consumentenproducten in plaats van zakelijke om hun gegevens te beschermen. Terwijl deze daar niet voor bedoeld zijn. Het is belangrijk om het juiste beveiligingsproduct te kiezen. Zelfs zeer kleine bedrijven kunnen zwaar getroffen worden.

De markt biedt volgens Kaspersky genoeg geavanceerde beveiligingsproducten. Het is aan de bedrijven om hier gebruik van te maken.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl