E-facturatie verplicht bij zakendoen met Rijksoverheid. Ben jij voorbereid?

Ondernemers die zakendoen met organisaties binnen de Rijksoverheid zullen per 1 augustus rekening moeten houden met e-facturatie. De meeste organisaties zullen enkel nog deze vorm van facturatie accepteren.

E-factureren is het elektronisch versturen en/of ontvangen van een factuur. De Rijksoverheid controleerde hier eerst niet streng op om ondernemers aan het idee te laten wennen en tijd te geven om de administratie voor te bereiden. Dit was eigenlijk al vanaf 1 januari 2017 verplicht. Veel ondernemers zijn ondertussen al overgestapt op e-facturatie. Facturen die per 1 augustus per mail (Word of PDF) of per post binnenkomen zullen geretourneerd worden.

Door het gebruik van e-facturatie komt een efficiënter proces tot stand, aangezien geen handmatige handelingen hoeven worden te verricht. De e-factuur wordt namelijk automatisch verwerkt. Een voordeel hiervan is dat jouw nota sneller wordt verwerkt en betaald.

Als je nog niet bent overgestapt op e-facturatie, kun je met behulp van de facturatiewijzer in 5 minuten zien wat jij nog moet regelen.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl