Energieleveranciers houden zich aan afspraken ACM

Zzp’ers hebben minder last van energieleveranciers die hen een zakelijk contract willen aanbieden. Volgens de Autoriteit Consument en Markt hebben energieleveranciers zich aangepast aan de uitspraken van eerder dit jaar. Dit meldt De Telegraaf.

De energieleveranciers zijn namelijk eerder dit jaar door de ACM aangesproken op hun gedrag. Een groot deel van hen misleidde namelijk zzp’ers. De leveranciers smeerden bijvoorbeeld kleine zelfstandige ondernemers een contract aan die voor grotere zakelijke klanten bedoeld is. Zzp’ers hebben dezelfde rechten als consumenten, waardoor zij een contract mogen afsluiten die bestemd is voor de consument.

De zakelijke contracten leverden hen grote nadelen op. Zo betaalden de zzp’ers vaak meer dan dat zij eerst betaalden en waren de voorwaarden slechter. Bovendien was er geen bedenktijd. Als je eenmaal telefonisch bevestigd had, dan zat je er daadwerkelijk aan vast.

De KVK kreeg hier dan ook meerdere meldingen van en besloot toen om polshoogte te nemen. Soms waren er zelfs 300 meldingen per maand. Dit gaf de KVK door aan de ACM.

De ACM kondigde begin van het jaar aan dit probleem tegen te gaan door boetes en dwangsommen op te leggen. Sindsdien is het aantal meldingen sterk gedaald. Nu zijn er maandelijks ongeveer 50 meldingen over.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl