Cao-onderhandelingen in de financiële sector: ‘zzp’er belangrijk’

Voor zzp’ers in de financiële sector worden de cao-onderhandelingen wellicht ook interessant. Enkele tijd geleden werden zzp’ers voor het eerst opgenomen in een cao. Breidt dit zich naar meer sectoren uit? Dit meldt BNR

Nadat zzp’ers in de cao van de architecten zijn opgenomen wordt verwacht dat dit ook bij andere cao’s gaat gebeuren. Op dit moment is de financiële sector ook bezig met onderhandelingen. Vijf financiële instellingen en drie vakorganisaties werken samen om voor alle werkenden één arbeidsmarkt te realiseren.

Het is nog niet eerder voorgekomen dat zoveel partners in een sector afspraken proberen te maken over dit onderwerp. Cao-coördinator Erwin Rog is van mening dat een zzp’er een uurtarief dient te kunnen vragen waarmee hij een buffer kan opbouwen. Dit kan bedoeld zijn voor bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of een pensioen.

Er waren echter geen zzp’ers tijdens de gesprekken betrokken. Wel zijn een aantal punten in een werkcode naar voren gebracht bij de onderhandelingen. In het totaal zijn dit vijf uitgangspunten waarmee invulling wordt gegeven aan de cao’s. Op deze manier wil de financiële sector de zzp’ers gelijker gaan behandelen. Zodat alle werkenden een gelijkwaardige waardering en beloning krijgen.

Op welke manier deze uitgangspunten ingevuld worden is dus nog de vraag. Of zzp’ers hier echt baat bij zullen hebben is ook nog onduidelijk.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl