Flexbemiddelaar TCP officieel failliet verklaard door rechtbank

TCP Direct, de bemiddelaar van onder andere ING, is officieel failliet verklaard. Dit meldt het FD.

ING huurde zo’n 850 zzp’ers in via bemiddelaar TCP. De rechtbank in Amsterdam heeft de bemiddelaar failliet verklaard. Eerder kon de flexbemiddelaar de rekeningen van de zzp’ers al niet meer betalen. De bank besteedde een groot deel van de regie en administratie aan het flexbedrijf uit.

ING heeft een paar weken geprobeerd om te onderhandelen over de redding van TCP Direct met de bewindvoerder, maar zij werden het niet eens met elkaar. TCP kwam eerder in geldnood doordat een belangrijke kredietverstrekker wegviel. Hierdoor kon de bemiddelaar aan verschillende betalingen niet voldoen en kregen zzp’ers nog niet uitbetaald.

Eerder garandeerde ING al dat zij aan de betalingen van de zzp’ers zal voldoen, terwijl de bank een gedeelte hiervan al aan de bemiddelaar had betaald. Op deze manier wil de bank zorgen dat de zzp’ers en andere flexwerkers hun werkzaamheden blijven voortzetten. De kans dat er een doorstart komt is ook nihil, aangezien de bank één van de grootste klanten was. ING bevestigt dat zij op zoek gaat naar andere flexbemiddelaars. TCP bemiddelde ook zelfstandigen bij andere bedrijven, maar dit betrof niet zo’n groot aantal als bij de ING.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl