Flexwerkers van ING krijgen gegarandeerd uitbetaald

Nadat bleek dat de tussenpersoon van ING, TCP, betalingsproblemen had was er een tijdje onzekerheid. Worden de flexwerkers, waaronder zzp’ers, nog wel betaald? ING komt nu met een oplossing, meldt het Financieel Dagblad.

Na twee onzekere weken heeft ING aangekondigd dat hij de facturen van de flexwerkers over de maand juni zal betalen. TCP verkeert namelijk in geldnood door het wegvallen van een belangrijke kredietverstrekker. Daarbij verklaart de bank dat het een einde wil maken aan de onduidelijkheid bij externe medewerkers en leveranciers rondom de betalingen. ING had TCP al betaald voor de facturen van juni, waardoor ING nu dus dubbel betaalt. ING garandeert dat het ook de aan de betalingen van de maanden na juni zal voldoen.

Het leek er op dat ING niet formeel aansprakelijk was voor de problemen van de broker, maar om verschillende redenen kiest ING er toch voor de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Naar verluidt blijkt dat ING ongeveer € 10 miljoen aan krediet beschikbaar stelt voor extra betalingen. Dit zorgt voor geruststelling bij veel zzp’ers. De bank heeft de flexwerkers hard nodig om de deadline van de Europese betaalrichtlijn PSD2 te kunnen halen. Deze wet wordt namelijk per september uitgebreid. Hoe het verder gaat met TCP is nog onduidelijk.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl