Verschillende gemeentes leggen verbod op zzp-thuiskappers

Verschillende gemeenten hebben een verbod gelegd op zzp-thuiskappers. Volgens ANKO (Algemene Nederlandse Kappers Organisatie) is er sprake van oneerlijke concurrentie in vergelijking met kappers met bedrijfspanden.

Uit cijfers van het CBS is gebleken dat in 2017 maar liefst 49% van de kappers zelfstandig was, dit meldt RTL Z. Thuiskappers hebben in tegenstelling tot kapperszaken minder vaste lasten en hoeven aan minder wettelijke verplichtingen te voldoen. Zo hoeven thuiskappers niet aan een Arbo te voldoen en hoeven zij daar dus ook geen geld aan uit te geven. Terwijl kapperszaken deze kosten zullen doorberekenen aan hun klanten.

ANKO praat met verschillende gemeentes over deze kwestie. Met behulp van onder andere kapperszaken willen sommige gemeentes hun centra levendig houden.

Wel zijn er al een aantal gemeentes geweest die aangegeven hebben niet mee te werken aan het verbod.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl