Een zakelijke bankrekening openen als zzp’er

Biedt een zakelijke bankrekening voordelen voor jou als zzp’er? Als je je bij de Kamer Van Koophandel hebt ingeschreven kun je ervoor kiezen om een zakelijke bankrekening te openen. 

Om te beginnen is het niet bij alle banken toegestaan om een privérekening te gebruiken als zakelijke rekening. Een voordeel van het openen van een zakelijke bankrekening is dat meteen jouw zakelijke administratie is van jouw privé-administratie. Het gevolg hiervan is dat jouw boekhouder of jijzelf minder tijd hoeft te besteden aan de administratie, wat weer kosten bespaart. Er bestaan ook boekhoudpakketten die je aan jouw zakelijke rekening kunt koppelen.

Een zakelijke rekening staat ook professioneler tegenover jouw klanten, aangezien de naam van jouw bedrijf dan wordt vernoemd.

Maar brengt het openen van zo’n rekening niet veel kosten met zich mee? Veel banken hanteren voor ondernemers een starterstarief. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde periode korting krijgen. De meeste hanteren een standaardtarief van € 5 per maand.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl