Leasefiets van de zaak: vanaf 2020 eindelijk weer op de fiets naar het werk

1 januari 2020 ziet de nieuwe fiscale regeling voor de zakelijke fiets het licht. Voor privégebruik geldt vanaf dan 7% bijtelling over de catalogusprijs. Heb je er al over nagedacht om een leasefiets van de zaak te nemen?

Het bijhouden van een kilometerregistratie voor jouw zakelijke fiets is bijna voorbij. Net als bij een auto komt er bijtelling over het privégebruik van de fiets. Je kunt kiezen uit een gewone fiets, bakfiets, e-bike, speed pedelec, eenwieler of racefiets.

Hoe werkt een leasefiets van de zaak?

Natuurlijk zijn de voorwaarden afhankelijk van de partij waarbij je de fiets leaset. In het algemeen betaal je een vast bedrag per maand voor de leasefiets. Hoeveel dit per maand is, is afhankelijk van de waarde van de fiets en de extra’s. De aanbieder van de fiets is verantwoordelijk voor de onderhouds- en servicekosten. Het leasebedrag is daarbij inclusief een verzekering tegen diefstal. Soms is het zelfs inclusief pechhulp. Aan het eind van het leasetermijn is nog vaak nog de mogelijkheid om de fiets over te kopen. Vergelijk verschillende aanbieders om te kijken wat het beste bij jouw situatie past.

Er zijn al partijen waar bij je terecht kunt voor een leasefiets van de zaak, zoals bij de volgende websites:

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl