Zzp-organisaties presenteren Manifest Moderne Arbeidsmarkt

Zzp-organisaties hebben op woensdag 11 september 2019 een document gepresenteerd genaamd; Het Manifest Moderne Arbeidsmarkt. Hierin staat dat veel zzp’ers geen minimumtarief en geen verplichte verzekering willen. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Het document betreft vijf uitgangspunten voor de moderne arbeidsmarkt. De zzp-organisaties willen hiermee een discussie aangaan wat betreft het zelfstandig ondernemen. Zo verdienen zelfstandigen een eigen rechtspositie, zodat de opdrachtgevers en zzp’ers zekerheid hebben. Een ander uitgangspunt is het instellen van een basisvoorziening voor alle werkenden tegen arbeidsongeschiktheid. De organisaties willen geen verplichte AOV en geen minimumtarief. Met Prinsjesdag zal politiek Den Haag wellicht meer duidelijkheid geven rondom de situatie.

De organisaties die het document opstelden hadden een enquête gehouden onder duizenden zzp’ers uit allerlei verschillende sectoren. Ruim 90% van deze zelfstandigen gaf aan dat zij een verplichte AOV niet zien zitten. Zij willen dit zelf kunnen bepalen. Bovendien hebben sommige zzp’ers al andere maatregelen getroffen voor arbeidsongeschiktheid.

Het manifest werd in een bioscoop voor het eerst gepresenteerd aan commissie Borstlap. Deze commissie doet onderzoek naar hoe de toekomstige arbeidsmarkt er uit komt te zien. Met het manifest hopen de organisaties op een sterkere positie van de zzp’er. Ze streefden ernaar om het document al voor de zomer te kunnen presenteren, maar dit was helaas niet gelukt.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl