Motie voor maximale handhaving kwaadwillenden

De Tweede Kamer wil een maximale handhaving op kwaadwillenden. Dit is geëist in een aangenomen motie van 10 september 2019.

Met deze motie wil de Tweede Kamer kwaadwillenden van de wet DBA aanpakken. Op deze manier willen zij schijnzelfstandigheid tegengaan en de goedwillende zzp’ers beschermen. Voor de zzp’ers met een uurtarief boven de € 75 wil het kabinet een zelfstandigenverklaring.

Duurt een opdracht niet langer dan een jaar? Dan is het mogelijk om een opt-out te verkrijgen voor loonbelastingen en werknemersverzekeringen.

Elk half jaar zal de stand van zaken wat betreft kwaadwillenden gerapporteerd worden aan de Tweede Kamer. Hierin staan dan de behaalde resultaten en de inzet met betrekking tot de maximale handhaving weergegeven.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl