Minister De Jonge nuanceert uitspraak over zzp’ers in de zorg

Eerder deed minister De Jonge opvallende uitspraken over zzp’ers in de zorg. Het ministerie van VWS heeft deze uitspraken genuanceerd. Dit meldt Solopartners.

Het ministerie licht toe dat iedereen in de zorg hard nodig is. Echter neemt de vraag naar zorg steeds meer toe. Daarbij wordt de arbeidsmarkt steeds krapper. Flexwerkers, zoals zzp’ers, hebben meer vrijheid wat betreft het uitkiezen van het soort dienst. Zo kunnen zij er makkelijker voor kiezen om geen avond- of nachtdiensten te draaien.

De minister van VWS wil voorkomen dat personeel uit onvrede zzp’ers worden in de zorg. Daarom wil minister De Jonge werkgevers stimuleren om te zorgen dat zorgpersoneel in loondienst blijft. Volgens de minister zijn veel zzp’ers in de zorg schijnzelfstandig. De zzp’ers zijn veelal gewoon werkzaam als werknemer. Uit het regeerakkoord blijkt dat het kabinet deze schijnzelfstandigheid wil tegengaan.

Op dit moment is minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezig met een nieuwe wetgeving om deze schijnzelfstandigheid tegen te gaan. Binnenkort overhandigt commissie Borstlap een rapport aan hem wat betreft de situatie van de huidige arbeidsmarkt.

Minister De Jonge geeft op 13 februari bij het Algemeen Overleg (AO) zijn visie op de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Dit zal wellicht meer duidelijkheid bieden.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl