Minister De Jonge wil zzp’ers uit de zorgsector weren

De zzp’ers die werkzaam zijn in de zorgsector vrezen de nieuwe plannen van Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Minister De Jonge wil namelijk zzp’ers uit de zorg gaan weren door middel van wetgeving. Dit meldt de Zorgkrant.

Op dit moment is er sprake van personeelstekorten in de zorg. Het is voor deze sector belangrijk om professionals te behouden. De minister vertelt tijdens een uitzending van Meldpunt dat er een wetgeving komt waardoor alleen nog maar in loondienst in de zorg gewerkt mag worden. Hierdoor zullen volgens de minister de professionals wel weer terug in loondienst gaan.

CNV Zorg & Welzijn vindt dat het probleem op een andere manier aangepakt dient te worden. Zo dienen de oorzaken aangepakt te worden. Dit kan bijvoorbeeld door het stellen van gelijke voorwaarden voor vast en flexibel personeel. Daarbij dienen zorgorganisaties geen gebruik te maken van zorgdetacheerders, aangezien door detacheerders de personeelskosten flink omhoog gaan.

Op dit moment werken ongeveer 120.000 zelfstandigen in de zorgsector. Dit is ongeveer een tiende van alle werkenden in de zorg. Als zij door de nieuwe wetgeving niet meer werkzaam mogen zijn als zelfstandige, dan kan dit nog grotere personeelstekorten veroorzaken. Hierdoor komt de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de patiënten in gevaar.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl