Mkb-winstvrijstelling: wat je moet weten

Mkb-winstvrijstelling is een ondernemersaftrek die je kan verminderen van je winst uit onderneming. Het verlaagt je winst, zodat je minder belasting hoeft te betalen.

Sinds 2010 is het niet meer nodig om aan het urencriterium te voldoen om mkb-winstvrijstelling te krijgen. De vrijstelling is van toepassing op alle ondernemers voor de inkomstenbelasting. Pas nadat je alle aftrekposten en de toevoeging van de FOR (Fiscale Oudedagsreserve) van de winst hebt afgetrokken, kom je in aanmerking voor deze vrijstelling.

Voor 2019 geldt dat de vrijstelling is vastgesteld op 14% van de winst. Maar wat gebeurt er als jouw onderneming verlies lijdt? Dan kan deze vrijstelling in jouw nadeel werken. Als je verlies lijdt, dan verkleint dit jouw fiscale verlies.

Je krijgt geen mkb-winstvrijstelling over de winst die je als medegerechtigde hebt behaald.

 

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl