Mobiele boekhoudapps: steeds populairder bij ondernemers

Hoe populair zijn mobiele boekhoudapps bij ondernemers? Softwarevergelijkingssite Capterra heeft hier onderzoek naar gedaan. 

Voor het onderzoek zijn zzp’ers en mbk’ers uit verschillende branches ondervraagd. Van de deelnemers doet ruim 50% hun boekhouding geheel of gedeeltelijk zelf. De overige deelnemers besteden hun boekhouding uit.

Van de 179 ondervraagde ondernemers blijkt dat 36% nog geen boekhoudprogramma gebruikt. Zij maken vaker gebruik van spreadsheets zoals Excel. Uit het onderzoek blijkt dat vooral onder de startende zzp’ers Excel erg populair is om de boekhouding in te doen. Ook al is dit niet altijd overzichtelijk. Ruim 41% maakt wel gebruik van online boekhoudprogramma’s.

Vanuit de ondernemers komt steeds meer vraag naar mobiele boekhoudapps. Een voordeel hiervan is dat je op elk gewenst moment jouw boekhouding kan aanpassen. Van de respondenten maakt nog niet een heel groot deel hier gebruik van, namelijk 17 procent. Wel geeft ook 17 procent van de respondenten aan dat zij dit binnenkort wel willen gaan gebruiken. Er wordt dus een grote groei hiervan verwacht de komende jaren.

De drie meest gebruikte functies in de boekhoudprogramma’s zijn:

  1. De factureren aanmaken
  2. De balans, resultaten, winst- en verliesrekening
  3. Het online factureren

Tot slot vindt ruim één op de vijf van de respondenten dat er nog te weinig sprake van automatisering is in hun boekhoudprogramma.

Bekijk hier het gehele onderzoek.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl