NHG start een experiment voor starters met flexibel inkomen

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) start dit najaar een experiment met kredietverstrekkers om te kijken of er meer mogelijkheden zijn voor starters met flexibel inkomen om een hypotheek te krijgen.

Minister Ollongren (BZK) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat er een Arbeidsmarktscan zal plaatsvinden. Dit brengt bepaalde aspecten van het inkomen in kaart. Dit zijn onder andere carrièreperspectieven en de verwachte bestendigheid van het inkomen. Het doel van het experiment is een nieuwe maatstaf voor verantwoorde hypotheekverstrekking. Hiervan profiteren zzp’ers en freelancers dan ook.

De partners van Platform Hypotheken, met daarin kredietverstrekkers, Rijksoverheid, AFM, consumenten- en brancheorganisaties, willen de knelpunten oplossen en kansen creëren. Daarbij wil de minister dat er meer aandacht komt voor de mogelijkheden van extra lenen en rentekorting bij verduurzamende investeringen en ‘groene’ leningen. Flexinkomens krijgen dus wellicht meer mogelijkheden om met NHG een hypotheek af te sluiten.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl