Brexit: Ondernemers bang voor een No-Deal

Ondernemers vrezen voor een No-Deal Brexit. Op 31 oktober zal het Verenigd Koninkrijk namelijk uit de Europese Unie stappen. BNR heeft een enquête afgenomen onder ondernemers.

Ruim de helft van de ondervraagde ondernemers vreest een Brexit met heftige gevolgen. Eén op de drie van de respondenten heeft echter nog geen maatregelen getroffen.

Daarbij blijkt uit een rapport van Planbureau van de Leefomgeving dat Nederlandse ondernemingen waarschijnlijk harder geraakt zullen worden dan ondernemingen uit andere EU-landen. Dit geldt met name voor hun concurrentiepositie.

Ondernemers maken zich het meest zorgen over gedoe aan de grens. Dit wordt opgevolgd door hoge importtarieven en verlies van omzet. De respondenten maken zich het minste zorgen over het delen van data.

Ondernemers worden dan ook opgeroepen om te blijven uitgaan van een No-Deal Brexit. Veel van hen geven wel aan dat er genoeg instanties zijn die hulp aanbieden aan bedrijven met betrekking tot de Brexit.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl