Onderzoek: zzp’ers gelukkiger dan werknemers met vaste baan

Uit onderzoek blijkt dat flexwerkers, dus ook zzp’ers, hun geestelijke gezondheid een hoger rapportcijfer geven dan mensen in loondienst, meldt het Financieel Dagblad.

Het onderzoek is uitgevoerd door Insead, dat is een managementopleiding in Parijs. Hierbij zijn ook verschillende werkenden ondervraagd. Door professor Stabile is het onderzoek opgezet, volgens hem hebben werknemers met een vaste baan weinig autonomie en vaak een veeleisende baan. Dit in tegenstelling tot flexwerkers, zoals zzp’ers. Zij kunnen zelf hun tijd indelen en beslissen waar en wanneer zij werkzaamheden uitvoeren. Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat flexwerkers veelal tevredener zijn dan mensen met een vaste baan.

Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nederland lijkt het erop dat zzp’ers gelukkiger zijn. Volgens hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen klinkt het wellicht tegenstrijdig, maar ook zzp’ers die minder verdienen dan toen zij een vaste baan hadden geven aan dat zij gelukkiger zijn. Dit komt onder andere door de vrijheid.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl