Horecasector huurt steeds meer zzp’ers in

Uit schattingen blijkt dat tot 2025 het aantal horecabanen met 100.000 zal groeien. De personeelskrapte blijft in de horecasector echter groot. Steeds meer horecaondernemers zijn aangewezen op de inhuur van zzp’ers, meldt Koninklijke Horeca Nederland.

De krapte is ontstaan en blijft toenemen doordat steeds meer mensen in hun vrijetijd buiten de deur eten. Daarbij is het toerisme ook sterk gegroeid. De brancheorganisatie KHN wil zorgen voor meer vaste banen bij het personeel.

Aangezien er nog steeds sprake is van een personeelstekort in de horecasector, is elk jaar ongeveer 40% van de medewerkers nieuw. Daar komt bij dat bij restaurants elk jaar 45% van het personeel ingewerkt moet worden.

Het aantal zzp’ers in de horecasector is ook sterk gegroeid. In zes jaar tijd is dit toegenomen van 5400 naar 9900 zzp’ers. Er wordt dan ook geschat dat jaarlijks 140.000 tot 158.000 nieuwe personeelsleden moeten komen om aan de vraag te kunnen voldoen. Horecaopleidingen leveren bij lange na niet genoeg nieuwe personeelsleden aan.

 

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl