Toegevoegde waarde flink gegroeid dankzij zzp en mkb

De toegevoegde waarde van bedrijven is dankzij zzp’ers en mkb’ers flink toegenomen volgens de cijfers van het CBS. Daarbij namen de arbeidsproductiviteit en werkgelegenheid ook toe in 2018. Dit meldt het CBS.

In de business economy, het niet-financiële bedrijfsleven, is een groei van toegevoegde waarde. Bij zzp’ers was er in 2017 sprake van een verandering van 6,9% ten opzichte van het voorgaande jaar. In 2018 telt de verandering maar liefst een verschil van 7,9% in vergelijking met 2017. Beide zijn dus toegenomen. Daarbij nam de toegevoegde waarde in middenbedrijven sterk toe met in 2018 een groei van maar liefst 8,1%. Bij deze twee soorten bedrijven is sprake van de sterkste groei.

Toegevoegde waarde zzp’ers met ongeveer 8% gegroeid

Dan is er volgens de cijfers nog sprake van groei in arbeidsproductiviteit in de business economy. Bij zzp’ers bedroeg deze in 2017 € 42.200 en in 2018 is deze gestegen naar € 43.200 per vte. De grootste groei is ook hier te zien bij het middenbedrijf met maar liefst 4,6%.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl