Uber ontvangt een naheffing van $ 642 miljoen

Taxibedrijf Uber heeft van de staat New Jersey een naheffing opgelegd gekregen van $ 642 miljoen. De Amerikaanse staat ziet de Uber-chauffeurs namelijk niet als zzp’ers, maar als werknemers. Dit meldt het FD.

Deze naheffing van $ 642 miljoen, ook wel € 582 miljoen, bestaat uit onbetaalde verzekeringspremies voor arbeidsongeschiktheid en werkloosheid voor de chauffeurs. Dit geldt voor de periode 2014 tot en met 2018. Het bedrag is inclusief rente.

Eerder maakte de staat Californië al bekend haar wetgeving aan te passen met betrekking op onder andere de taxichauffeurs van platformen. Deze wetgeving gaat in per 1 januari 2020. Dit komt neer op soortgelijke wetgeving als dat van New Jersey. De staat New York heeft tot nu toe alleen wetgeving ingevoerd waarmee een minimumtarief wordt geëist.

De nieuwe wet van Californië heeft gevolgen voor de Uber-chauffeurs. Zo zijn zij verplicht om fulltime te werken. Dit terwijl de meeste chauffeurs 20 uur per week werken. Ook zijn er chauffeurs die een werkweek van 60 uur maken. Dit betekent dat veel van hen meer moeten gaan werken, maar ook veel van hen minder moeten gaan werken. Daarbij verwachten de Uber-chauffeurs dat zij per uur netto minder overhouden. De wetgeving heeft niet alleen effect op Uber, maar ook bij bijvoorbeeld hun concurrent Lyft.

Uber heeft in Californië een rechtszaak tegen het besluit aangespannen. De naheffing heeft weinig indruk gemaakt op de beurs.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl