Vier tips over de vernieuwde kleineondernemersregeling

De Belastingdienst heeft een aantal tips gepubliceerd met betrekking tot de kleineondernemersregeling (KOR). Per 1 januari 2020 is namelijk sprake van een vernieuwde KOR.

Door de kleineondernemersregeling kunnen ondernemers met minder dan een omzet van € 20.000 per jaar vrijstelling krijgen van de btw. Ook starters kunnen dit aanvragen. Volgens de fiscus zijn er steeds meer mensen die besluiten om ondernemer te worden. In het eerste halfjaar van 2019 was het aantal nieuwe ondernemingen 18% hoger dan in het eerste halfjaar van 2018.

Met behulp van onderstaande tips kun je kijken of de vernieuwde KOR interessant is voor jou:

1. Check of je van de regeling gebruik kunt maken

Je kunt met behulp van deze online tool van de Belastingdienst kijken of je in aanmerking komt

2. Zet de financiële voor- en nadelen op een rij

Moet je de komende jaren btw betalen? Als je jaarlijks btw terugkrijgt dan kan de KOR in eerste instantie financieel nadelig lijken. Maar het is ook belangrijk om te bekijken wat jouw besparingen zijn met behulp van de KOR. Denk bijvoorbeeld aan de tijd of kosten voor het doen van btw-aangifte.

3. Ga na welke invloed de KOR heeft op jouw klanten

Als je met name particuliere klanten hebt, dan is voor hen de invloed van de KOR groter. Je brengt namelijk geen btw in rekening, waardoor de prijs voor de particuliere klanten lager is.

4. Schat jouw financiële situatie over drie jaar in

Als je ervoor kiest om de vernieuwde KOR toe te passen dan geldt dit voor een periode van drie jaar. In deze periode breng je geen btw in rekening, maar kun je ook geen btw aftrekken van zakelijke kosten en investeringen.

Om per 1 januari 2020 gebruik te kunnen maken van de nieuwe regeling, dien je voor 20 november 2019 dit aan te vragen bij de Belastingdienst.

Wil je meer informatie over de KOR? Lees dan hier verder.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl