Verplicht minimumtarief van 16 euro per uur voor zzp’ers

Het kabinet is voornemens om een minimumtarief voor zzp’ers in te voeren van 16 euro per uur, dit melden anonieme bronnen bij de NOS. De regel zal ingaan per 1 januari 2021. Naast een minimumtarief komt er ook een tarief voor zelfstandigen met een hoog tarief, namelijk 75 euro per uur. Hierdoor kun je als zelfstandigen aangeven dat je afziet van loonheffingen en premies, zo tracht het kabinet om de opdrachtgever zekerheid te bieden dat er geen naheffingen komen.

Met deze maatregelen wil het kabinet schijnzelfstandigheid voorkomen. Steeds meer zzp’ers kunnen zich bijvoorbeeld niet verzekeren om uiteenlopende redenen. Daarnaast is het kabinet al langer bezig om ook verzekeringen te verplichten voor zzp’ers.

85.000 zzp’ers verdienen minder dan 16 euro per uur

Uit onderzoek van SEO (Sociaal Economisch Onderzoek) blijkt dat er op dit moment 85.000 zelfstandigen zijn die minder dan het tarief van 16 euro per uur verdienen. Deze groep is met name actief in de tuinbouw, post, thuiszorg, het personenvervoer en de culturele sector. De groep zzp’ers die meer dan 75 euro per uur verdient bestaat uit zo’n 150.000 zelfstandigen, ongeveer 12,5% van het geheel.

Benieuwd wat jouw uurtarief is? Kijk even op https://uurtarief.zzpned.nl/ voor een snel antwoord!

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl