Verplichte verzekering zzp’ers komt steeds dichterbij

Voor het eerst komt de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers op tafel bij de politieke partijen in Den Haag, zo meldt de NOS vandaag. Vooral de VVD en D66 zijn sceptisch omtrent deze verplichting. Waarbij D66 keuzevrijheid belangrijk vindt en VVD aan de kosten denkt voor ondernemers.

Echter, de partijen erkennen ook de problemen bij minder verdienende zzp’ers die zich niet verzekeren, maar ook bij de zelfstandigen die helemaal niet in aanmerking komen voor een AOV, vanwege ziekte of leeftijd. Door publicatie van recente cijfers, waarbij 80 procent van de zzp’ers aangeeft niet te sparen of zich verzekert tegen arbeidsongeschiktheid, praat het kabinet met werkgevers en werknemers over het verplicht verzekeren van werkgevers en werknemers. Opmerkelijk is dat het kabinet met deze groep over dit onderwerp praat en niet met de groep die het betreft, de zelfstandigen zonder personeel.

De omvorming van het pensioenstelsel, waar al jaren over gesteggeld wordt, ligt ten grondslag aan bovenstaande verplichting. De meer links georiënteerde politieke partijen gaan enkel akkoord met het nieuwe pensioenstelsel wanneer er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt ingesteld voor zzp’ers.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl