WBSO 2019: Uiterlijk aanvragen voor 30 september 2019

Je kunt nog tot uiterlijk 30 september de WBSO, Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, aanvragen.

Als je ontwikkelings- of onderzoeksprojecten uitvoert dan kun je in aanmerking komen voor de WBSO. Deze regeling vergoedt een deel van de kosten en uitgaven van jouw R&D-project. Als zzp’er is het mogelijk om een vaste aftrek te ontvangen.

Het budget van het kabinet voor 2019 is € 1.205 miljoen en voor 2020 bedraagt deze € 1.281 miljoen. Als je voor 30 september de aftrek voor 2019 aanvraagt, dan kun je deze nog tot en met december 2019 gebruiken. Als je een starter bent, dan kom je in aanmerking met een verhoogde aftrek.

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden aan het aanvragen van de WBSO. Je kunt het namelijk alleen aanvragen voor de ontwikkeling van een product, een productieproces, programmatuur en ook de uitvoering van een technisch-wetenschappelijk onderzoek (TWO). Dit technisch-wetenschappelijk onderzoek kan zijn voor S&O-werkzaamheden of de kosten en uitgaven voor de uitvoering van het S&O-project (Speur- en Ontwikkeling).

Het is belangrijk dat je voldoet aan het urencriterium. Daarbij dien je minimaal 500 uur per jaar aan erkend Speur- en Ontwikkelingswerk te besteden. Deze uren dienen binnen de EU te zijn gemaakt.

Het is alleen mogelijk om de regeling aan te vragen voor werkzaamheden die nog gaan plaatsvinden.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl