Zeventigplussers, waaronder zzp’ers, werken steeds vaker

Een groot gedeelte van de zeventigplussers die nog werken zijn zzp’ers, meldt RTL Nieuws.

Steeds meer zeventigplussers blijven aan het werk. Uit cijfers blijkt dat van de werkenden tussen de zeventig en vijfenzeventig ruim 55% zzp’er is. Van de vijfenzeventigplussers is dit percentage nog hoger, namelijk 69%.

David van Bodegom van Leyden Academy vertelt aan RTL Nieuws dat dit komt doordat zzp’ers de werkzaamheden nog steeds kunnen inrichten zoals zij dat willen. Werknemers krijgen op latere leeftijd vaak moeite met onregelmatige werktijden of een veertigurige werkweek. Zzp’ers kunnen logischerwijs hun werkzaamheden makkelijker inplannen naar wens.

De tip van Van Bodegom is dan ook dat als je wil werken, je het vooral moet doen. Wil je dit niet? Doe dan wat anders, maar blijf wel bezig. Dit prikkelt de hersenen, waardoor je langer gezond en gelukkig blijft volgens Van Bodegom.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl