Zzp-contracten van BAM aangepast na klachten

Bouwbedrijf BAM past de contracten aan van de zelfstandigen. BAM kwam deze zomer in opspraak nadat verschillende zzp’ers aan de bel hadden getrokken over de inhoud van hun zzp-contracten. Dit meldt De Telegraaf.

Door dit contract was het mogelijk dat zzp’ers niet betaald kregen terwijl zij vier weken voor BAM gewerkt hadden. Dit is in de praktijk echter nog niet voorgekomen. Het bouwbedrijf geeft namelijk aan dat niemand gedupeerd is hiervan. BAM wil nu de contracten verduidelijken zodat zzp’ers weten waar zij aan toe zijn.

Dat zzp’ers voor maximaal vier weken niet betaald konden krijgen kwam door wat er in het contract stond over de screeningsprocedure. Als deze namelijk negatief uitviel, dan zou je als zzp’er niet betaald krijgen. Deze screeningsprocedure kon wel vier weken duren. BAM verzorgde deze zzp-contracten overigens niet zelf, maar had een bemiddelaar ingehuurd om aan de huidige wet- en regelgeving te voldoen.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl