Zzp-installateur voelt gevolgen gasketelwet

De zzp-installateur voelt de gevolgen van de gasketelwet. Door deze wet zijn de verschillen tussen de bedrijfsvormen groter geworden. De zzp’er raakt zijn financiële voordeel voor een gedeelte kwijt. Dit meldt Installatie.nl

Door de gasketelwet zijn installateurs verplicht om een certificering te hebben voor het plaatsen van gasverbrandingsinstallaties. Er wordt verwacht dat het uurtarief van een zzp-installateur sneller stijgt dan die van installatiepersoneel. Op dit moment ligt het uurtarief rond de € 78 per uur. Na invoering van de gasketelwet loopt dit naar verwachting op naar bedragen rond de € 95.

Ondanks dat het per bedrijfsvorm verschilt, is het tarief bij de meeste zzp’ers lager dan die van installatiebedrijven. Een zzp’er hanteert gemiddeld een lager tarief dan een installatiebedrijf. Bij installatiebedrijven zal dit bedrag rond de € 102 liggen.

Het tarief van de zzp-installateur stijgt met ongeveer € 16 à € 18. Bij een installatiebedrijf zal de stijging per personeelslid ongeveer € 8 à € 11 zijn.

De stijging is bij de zzp’ers vaak hoger, aangezien een groter gedeelte van de installatiebedrijven al gekozen heeft om een certificering te halen. Zij hebben deze kosten dus al gemaakt. Bovendien kunnen zij de extra kosten verspreiden over meer klussen.

Er zijn dus geen hele grote verschillen ontstaan, maar door de gasketelwet zijn de kosten van de meeste zzp-installateurs wel gestegen.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl