Zzp-uurtarief vertoont een stijging in eerste halfjaar 2019

In het eerste half jaar van 2019 is het zzp-uurtarief van zzp’ers zo’n 4,6% gestegen. Dit is hoger dan het de eerste zes maanden van 2018, waarin het zzp-tarief gemiddeld met 3,3% steeg. Dit meldt RTL Z.

De grootste stijging is te zien bij zzp’ers die werkzaam zijn als HR-professionals. Hun gemiddelde tarief bedroeg € 58,53. Hiermee steeg het zzp-uurtarief met 29,1% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Maar niet alleen de uurtarieven in de HR vlogen omhoog. Ook zzp’ers in de bouw, techniek, juridisch en fiscale branche vertonen een stijging met zo’n 27% en 18%.

Niet elke branche heeft te maken met een stijging. In de IT was wel een daling van maar liefst 3,5%, wat opvallend is aangezien in deze branche een tekort is. Daarbij vragen sommige zzp’ers op bepaalde gebieden al een vrij hoog uurtarief, waardoor zij hun uurtarief niet veel verhogen. Niet elke zzp’er gaat er dus qua uurtarief op vooruit.

Wat het werkelijke uurtarief van een zzp’er is blijkt overigens niet uit de data. De data komt uit vier bronnen die arbeidsmarktdataspecialist Intelligence Group heeft geanalyseerd.

Maar welk uurtarief dien je dan te vragen als zzp’er zijnde? Met deze handige tool van ZZPNED reken jij snel en makkelijk uit wat jouw ideale uurtarief is voor jouw situatie.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl