Zzp’ers willen sociale zekerheid voor alle werkenden

Zelfstandigen willen één arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden. Zo is de sociale zekerheid niet meer afhankelijk van de manier van werken. Dit meldt Taxlive.

Op dit moment heeft personeel dat in loondienst werkt een andere vorm van zekerheid dan zzp’ers. Zzp’ers zijn namelijk niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Volgens verschillende organisaties moet dit anders.

Volgens Roos Wouters van de Werkvereniging wisselen mensen steeds vaker van contractvorm. Er dient volgens haar een nieuw uitgangspunt genomen te worden, namelijk die van de sociale zekerheid en niet die van de arbeidsvorm.

Verschillende organisaties laten blijken dat zij de zzp-plannen van minister Koolmees slecht vinden. Minister Koolmees zou namelijk een aparte arbeidsongeschiktheidsverzekering willen verplichten voor zzp’ers. De organisaties zien meer in een basisvoorziening voor alle werkenden.

ZZPNed.nl

ZZPNED.nl is een platform voor startende en doorstartende ondernemers. Onze missie? Je voorbereiden op het ondernemerschap zodat je beter kunt ondernemen én succesvoller wordt! Maar ook jouw opdrachtgever geven we de nodige informatie en bieden we dé plek om jou te vinden.

Contact opnemen

ZZPNED
Molenwerf 48
1911 DB Uitgeest
info@zzpned.nl